Dagboek van een stagiaire #1 - Even voorstellen!

Welkom bij onze nieuwe terugkomende rubriek: Dagboek van een stagiaire. In deze reeks gaan wij (Noura en Isa) jullie meenemen tijdens onze stage. Elke twee weken schrijft een van ons een blog over hoe we onze tijd bij Wena beleven.

 


Even voorstellen

Ik mag deze rubriek aftrappen! Mijn naam is Isa van Renterghem, bijna 22 jaar en ben sinds eind augustus aan de slag bij Wena. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om actief bezig te zijn, ik voetbal en ben sinds kort ook aan het hardlopen. Verder vind ik het leuk om met vriendinnen een terrasje te pakken en ontdek ik graag nieuwe plekken, ik ben dus erg nieuwsgierig!

Ik zit in mijn afstudeerjaar van de opleiding Commerciële Economie- IEMES. Dit is een creatieve marketing opleiding in Tilburg. Bij Wena doe ik mijn afstudeerstage op het gebied van marketing en communicatie.

 


Mijn eerste dag

Op mijn eerste dag werd ik fijn ontvangen en kreeg ik mijn eigen plek toegewezen. Nu kon het echt beginnen! Ik begon mijn met een lekker kopje koffie en daarna heb ik kennis gemaakt met iedereen. Vervolgens heb ik een werkoverleg bijgewoond en is er uitgelegd hoe de systemen werken. Daarna kon ik beginnen met het leren kennen van Wena. Ik las de openstaande vacatures van Wena door, om zo de taal van Wena te leren kennen. Hiernaast ben ik meteen begonnen met het bijhouden van de sociale media. Dit is een van de taken die ik heb als stagiaire. Voor de sociale media heb ik onder andere een contentkalender opgesteld. Hier staat per dag in vermeld wat er op welk platform online komt. Op het gebied van commuicatie staat er veel op de planning de komende tijd,  ik heb erg veel zin om hiermee aan de slag te gaan! Verder maak ik vacatures, zet ik deze op de website en schrijf ik superleuke blogs (zoals deze 😉).

 

 

 

Onderzoek

Buiten deze taken, ben ik ook bezig met een onderzoek voor Wena. Ik ga onderzoek doen naar de doelgroep en hier komt uiteindelijk een marketing gerelateerd advies uit.  Hier ben ik de eerste weken ook mee bezig geweest. Voordat ik begon aan de stage bij Wena had ik al een plan van aanpak gemaakt en de afgelopen weken heb ik door mee te werken een nog beter beeld gekregen van hoe het er bij Wena. Ik krijg steeds beter door waar de kansen en uitdagingen van Wena liggen.

 


Tot slot..

Naast dat er hard gewerkt wordt bij Wena is het de sfeer goed, tijdens de pauzes wordt er gezellig gekletst en tussen de collega’s heerst er een fijne en gemoedelijke sfeer! Volgende keer in dagboek van een stagiaire vertelt Noura hoe zij haar eerste stage weken ervaren heeft bij Wena. Tot dan!