Dagboek van een stagiaire #2 - Introductie Noura!

Hallo! Mijn naam is Noura, ik ben 24 jaar oud en sinds september draai ik mee bij Wena BV. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om met mijn familie en vrienden gezellig een filmpje te kijken of lekker uit eten te gaan. Daarnaast maak ik regelmatig tijd vrij om te sporten.

Onderzoek/Stage

Ik studeer Bedrijfskunde aan de Fontys Hogescholen in Eindhoven en ga bij Wena een halfjaar als junior recruiter stage lopen. Daarnaast ga ik ook onderzoek doen naar de positie Wena op de markt, daarbij kijk ik ook naar de strategie, missie en visie van dit bedrijf. Voor mij super interessant om te mogen meedraaien en zo de fijne kneepjes van het vak te leren!

Eerste weken

Tijdens mijn eerste dag werd ik hartelijk ontvangen door mijn collega’s, eerst kreeg ik een rondleiding en daarna werd mij mijn werkplek voor de komende tijd aangewezen. Ik merkte meteen dat ik op mijn gemak was (en werd gesteld!) en dat was natuurlijk erg fijn, aangezien een nieuwe werk- of stageplek altijd spannend is. Er heerst een fijne sfeer en daar ben ik heel blij mee. Daarna werd mij verteld hoe een normale werkdag en week er ongeveer uit zag en kon ik zelf snuffelen door de systemen en bestanden. Na een aantal dagen kreeg ik de smaak te pakken en draaide ik al volop mee in het bedrijf. Mijn werkzaamheden bestaan uit het zoeken van geschikte kandidaten voor onze uiteenlopende vacatures, het meekijken en vooral meedenken met kandidaten in wat zij willen en kunnen. Daarbij komt ook het voeren van (intake) gesprekken en samenstellen van cv’s.

Tijdens mijn eerste weken heb ik al zoveel geleerd van mijn collega’s op het gebied van recruitment, acquisitie en bedrijfsvoering dus dat is een geweldige aftrap van de komende weken. Uiteraard houden Isa en ik jullie op de hoogte van hoe onze stage verder verloopt! Tot de volgende!