Dagboek van een stagiaire #3 - Fotoshoot en talentscan

Welkom bij alweer de derde blog van de serie: Dagboek van een stagiaire. Deze week zal ik (Isa) vertellen hoe mijn eerste twee maanden bij Wena verlopen zijn. In de eerste weken heb ik Wena goed leren kennen door mee te werken. Hiernaast waren er verschillende activiteiten waardoor ik het gevoel heb dat ik echt opgenomen ben in het team. In deze blog zal ik hier meer over vertellen!

Zoals ik in de eerste blog al besproken heb, werd ik erg goed ontvangen en voelde ik mezelf meteen thuis. Dit gevoel heb ik nog steeds en dit wordt alleen maar beter naarmate ik langer stage loop bij Wena.

Fotoshoot

In mijn tweede week stond er een fotoshoot voor de website op de planning. Als stagiaires mochten Noura en ik ook op de foto. In de ochtend kwam er een kapster, in de middag werd de lunch verzorgd en een voor een mocht iedereen individueel op de foto. De foto’s werden genomen in verschillende delen in het centrum van Helmond. Persoonlijk vond ik het wel spannend om te poseren voor een camera, want dit gebeurt natuurlijk niet dagelijks. De fotograaf stelde ons goed op ons gemak en zo konden de foto’s gemaakt worden! Houd onze website in de gaten, wat binnenkort komen deze online en hebben we ook leuk ander nieuws.

Talentscan

De week erna hadden wij samen met de rest van het team een talentscan. Op deze manier werd er gekeken waar de sterke en zwakken punten van het team liggen. Hiervoor vulde we vooraf een vragenlijst in en aan de hand van de uitkomsten kwamen hier verschillende krachten uit, verdeeld in natuurlijke en kwetsbare krachten. Tijdens deze sessie heb ik meer inzicht gekregen over de groepsdynamiek in het team. Ik vond het prettig dat ik meteen meegenomen werd met deze sessie. Op deze manier weet ik beter hoe ik rekening kan houden met mijn collega’s op professioneel, maar ook op persoonlijk vlak.  Dit was erg leerzaam.

En voor de rest..

Ik ben druk bezig met het onderzoek wat ik aan het doen ben voor Wena. De afgelopen periode heb ik vooral veel interne analyses gedaan en binnenkort ga ik beginnen aan het afnemen van interviews en enquêtes om een beter beeld te krijgen wat er in de doelgroep omgaat. Naast het onderzoek werk ik zoals verteld in de vorige blog ook een paar dagen per week mee. Het is voor mij steeds meer duidelijk wat er van me verwacht wordt en hierdoor heb ik het idee dat mijn plek in het team steeds beter weet te vinden. Dit is erg fijn!

Volgende keer zal Noura jullie weer een update geven! Lees hier alvast haar eerste blog. Tot snel!