Dagboek van een stagiare - #4 Een recruiter in de maak!

Welkom bij alweer de vierde blog van de serie: Dagboek van een stagiaire. Deze week zal ik (Noura) vertellen hoe mijn eerste twee maanden bij Wena verlopen zijn. Doordat ik nu inmiddels twee maanden mee draai bij Wena, weet ik goed hoe de werkwijze is en hoe de gang van zaken zijn. Dat is erg fijn want dit maakt het werken nóg leuker.  Wat er zo leuk is zal ik jullie vertellen dus lees vooral verder. 
Net als Isa voel ik me als stagiair erg goed opgenomen in het team. Dit komt omdat onze collega’s hier moeite in steken. Bij onduidelijkheden of vragen kan ik altijd terecht voor een moment en word er goed naar mij geluisterd en waar ik behoefte aan heb. Dit zorgt ervoor dat ik mijn taken optimaal kan uitvoeren en niet vast kom te zitten. Erg fijn dus!

(Junior) Recruiter in de maak
Als junior Recruiter ben ik voornamelijk bezig  met het vinden van talenten om deze zo te leiden naar hun droombaan of droommatch. Bij Wena gaan we voor kwaliteit en voor cont(r)acten op de lange termijn. Met dit als uitgangspunt, heb ik geleerd om te kijken naar de mogelijkheden en talenten die een kandidaat bezit. En juist vanuit die vaardigheden te denken en zo te kijken naar een passende baan. Door goed en oprecht te luisteren kom je tot inzichten die je anders misschien niet zou inzien. Deze aanpak heeft geleid tot een aantal plaatsingen en daar ben ik erg trots op! 
Behalve dat er hard gewerkt wordt is er ook ruimte voor een gezellige en open sfeer. Dit leid in de pauzes tot interessante maar ook leerzame gesprekken. Ik kan dit erg waarderen aan dit team, we kunnen lachen over van alles en nog wat, maar ook gesprekken hebben over serieuze zaken zoals bijvoorbeeld de corona maatregelen. Er is altijd respect voor elke mening en dat is naast vanzelfsprekend ook erg prettig.  

En voor de rest..
Net als Isa ben ook ik erg druk met het onderzoek wat ik uitvoer voor Wena. Voor mijn onderzoek heb ik een aantal opdrachtgevers mogen interviewen. Hierbij was de vraag wat hun verwachting is ten opzichte van Wena de komende jaren. De interviews hebben mij hier een goed beeld van gegeven, ook was het interessant om te spreken met opdrachtgevers en hun kijk op de markt te leren kennen. Verder hebben we ook een fotoshoot gehad en komt er een nieuwe website aan. Wil je hier meer over weten ga dan snel naar de vorige blog van mijn collega en mede-stagiair Isa!
Volgende keer zal Isa jullie weer een update geven. Tot snel!