Sollicitatietips van Wena. Zo kom JIJ aan je droombaan!

Sollicitatietips van Wena. Zo kom JIJ aan je droombaan!

Je hebt een leuke vacature gevonden en je wilt graag solliciteren. Hoe pak je dit aan? Bij Wena weten we alles van solliciteren en helpen we je graag op weg. Lees snel verder en wie weet zien we je binnenkort bij ons op kantoor!

1. Wees jezelf!
Bij Wena vinden we het belangrijk dat je in je sollicitatie laat zien wie je echt bent, zodat we een goed beeld krijgen van je krijgen. Wees eerlijk in je CV en motivatie, zo kunnen we je goed leren kennen. We kunnen je altijd helpen met het maken van een CV, mail ons hiervoor!

2. Lees de vacature goed door.
Als je gaat solliciteren is het van belang dat je de vacature waarop je solliciteert goed doorleest. Kijk hierbij goed naar wat er van je verwacht wordt. In een gesprek praten we hier verder over.

3. Stuur je CV en motivatiebericht op.
Als je de vacature goed doorgelezen hebt kan je starten met het maken van een motivatiebericht. Stel jezelf voor in en vertel waarom jij geschikt bent voor de vacature. Dit stuur je ons op via het antwoordformulier via de website.

4. Voorbereiding op het gesprek.
Yes! Je bent uitgenodigd voor een gesprek bij ons, hoe pak je dit aan? Het is belangrijk dat je goed voorbereid naar het gesprek komt. Kijk nog eens goed naar de vacature waarop je hebt gesolliciteerd. Tijdens het gesprek komen er vragen over de functie en is het van belang dat je uitlegt waarom deze functie echt iets voor jou is.

5. Een professionele uitstraling is het halve werk!
Naast dat je goed voorbereid naar het gesprek komt is je kledingkeuze ook een belangrijk onderdeel.  Probeer een joggingbroek of andere sportkleding zoveel mogelijk te vermijden. Als je graag een pet draagt doe je deze af als je bij ons binnenkomt. In de zomer is het handig om in een niet te kort broekje of te onthullend hemdje aan te trekken.

6. Kom op tijd.
Nu je het gesprek voorbereid hebt en er goed uit ziet ben je er helemaal klaar voor. Zorg dat je op tijd komt,  te laat komen tijdens je sollicitatiegesprek is een grote afknapper.

7. Zet je glimlach op en wees enthousiast!
De laatste tip (en misschien wel de belangrijkste) is het opzetten van je glimlach en het enthousiast zijn voor de vacature! Op deze manier kom je positief over en zo maak je meteen een goede eerste indruk.

Zie je het solliciteren na deze tips nu helemaal zitten?  Kijk hier of er een vacature voor jou tussen zit!