WENA is MVO! 26 maart Epilepsie Awareness Dag

Bij WENA zijn we op verschillende manieren MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen) bezig. Als team vinden we het belangrijk daar aandacht aan te besteden en het daar met onze relaties over te hebben.

Morgen is het 26 maart, Paarse Dag. Op deze dag kleurt de wereld paars en wordt er aandacht gevraagd voor epilepsie. In Nederland krijgen 1 op 150 mensen te maken met de aandoening epilepsie. In ongeveer 70% van de gevallen is epilepsie goed behandelbaar met medicatie, en gelukkig val ik (Wieke) daar ook onder. Al jaren ben ik aanvalsvrij en kan ik mijn leven ‘normaal’ leven. Toen ik bij WENA begon en heb ik meteen verteld over mijn epilepsie; de kans op een aanval is klein, maar ik vind het wel belangrijk dat mijn collega’s geïnformeerd zijn en niet schrikken als het gebeurt.

Op dit moment zit ik in een spannend proces: ik ben aan het afbouwen met mijn medicatie, waardoor de kans op aanvallen aanzienlijk toe neemt. Ik hoop uiteraard dat het goed gaat, maar die zekerheid is er helaas niet. Ewa en Kasia en mijn andere collega’s ondersteunen mij hier goed bij en geven me voldoende ruimte en mogelijkheden om dit in een veilige omgeving te doen.

Dat WENA een organisatie is die maatschappelijk betrokken is, wist ik al en dit bevestigt het. Ik ben trots op dit team.

Helaas hebben nog veel mensen met epilepsie geen goed behandelplan die er ook voor zorgt dat zij een ‘normaal’ leven kunnen leiden en is er nog veel onduidelijk over epilepsie. Onderzoek is dus echt nodig. Kijk voor meer informatie op epilepsie.nl.