Wist je dat je feestdagen uitbetaald krijgt bij WENA?

De feestdagen komen eraan: een hele leuke tijd voor velen. Maar hoe zit dat ook alweer met het uitbetalen van die dagen? Heb jij daar recht op?

Werk jij al lange tijd fulltime voor ons? Dan is het antwoord simpel: ja! Wij betalen die feestdag voor jou, als deze feestdag op jouw vaste werkdag valt.. Als jij normaal 8 uur werkt op de maandag: dan krijg je op die dag ook 8 uur van WENA betaald.

Werk je iets korter voor ons? Dan wordt het wat lastiger: werk je tussen de 1 – 6 weken voor ons vóór de feestdag op bijvoorbeeld maandag: dan moet je minimaal de helft van die maandagen hebben gewerkt (daar valt ziekte of vakantie niet onder). Dus als je 3 weken van te voren bent begonnen, en je hebt 2 maandagen gewerkt: dan krijg je de feestdag betaald als je nog in dienst bent.

Iets anders werkt het voor als je part time werkt en als je feestdag op de maandag valt, die je normaal niet werkt: dan krijg je ook deze maandag niet betaald. Werk jij op maandag normaal 6 uur? Dan krijg je dan ook 6 uur betaald.

Hoe zit het dan als ik op vakantie ga rond de kerst?

 Veel mensen gaan op vakantie rond de kerstdagen of het bedrijf sluit zelfs helemaal: dan kun je vakantiedagen opnemen. Bij WENA bouw jij per gewerkte week vakantieuren op. Wekelijks kun je je saldo zien onderaan je loonstrook: zo kun jij hoeveel uren jij betaald kan opnemen.

Heb je uren tekort? Geen probleem: dan kun je onbetaald verlof opnemen.

Overleg het altijd met het bedrijf en geef het door aan je contactpersoon bij WENA.

 

Help, dit wordt allemaal wel erg onduidelijk: Neem even contact met ons op: wij helpen je graag.

0492-507979 tijdens werkdagen 8.00 – 17.00 uur of mail naar mail@wenabv.com