Wist je dat WENA zich sterk maakt voor diversiteit op de werkvloer?

‘Bedrijven en organisaties presteren beter als zij mensen in dienst hebben met verschillende culturele en etnische achtergronden.’

Bron: Rijksoverheid

 

Betrokkenheid, persoonlijk en betrouwbaar. Een aantal voorbeelden van kernwaarden van WENA: iedereen wordt gehoord en we gaan op zoek naar ieders kracht. Want diversiteit is nodig op de werkvloer!

Denk bij diversiteit aan geslacht, leeftijd, etniciteit, culturele achtergrond, religie, afstand tot de arbeidsmarkt, mensen met een functiebeperking, interesses, opleidingsniveau.

Werknemers die in een divers team samenwerken zijn vernieuwender, creatiever en meer betrokken. Waar komt dit door? Door de verschillende perspectieven is er meer kennis in huis en kun je een grotere doelgroep bereiken én dus betere resultaten!

WENA is al jaren bezig met diversiteit. Samen met onze klanten bespreken we de mogelijkheden van diversiteit op de werkvloer en daar wordt positief op gereageerd. Kennisoverdracht door de ervaren krachten en innovatieve productieoptimalisatie door starters; voorbeelden van hoe je deze verschillende groepen in hun kracht kan zetten.

Meest recente voorbeeld zijn de vluchtelingen uit Oekraïne. We zijn in gesprek met verschillende Oekraïners hoe wij het beste deze doelgroep kunnen ondersteunen en bereiken.

Vorige week zijn er 3 Oekraïners gestart met werken bij onze klant en we hopen er in de toekomst nog meer te kunnen helpen.

 

Iedereen krijgt bij WENA een kans!